was successfully added to your cart.

Winkelwagen

De beste verfkwasten voor elke klus

By 6 juli 2016Kwasten

De beste verfkwasten voor elke soort schildersklus

Je hebt het idee om een muur of kozijn te schilderen maar welke verfkwast heb je hiervoor nodig? Er zijn veel verschillende soorten schilderskwasten en in deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om de perfecte kwast te kiezen.

Wegwerpkwasten

Deze kwast gebruik je voor diverse verven en is een goedkoop alternatief dat perfect is voor eenmalig gebruik. De kwast kan enkele haren los laten, maar is goed te gebruiken als het oppervlak niet in het zicht is. Ook voor 2 componenten verf is dit een geschikte kwast (naast een roller) om bijvoorbeeld hoekjes te schilderen.

Kwasten voor watergedragen verf 

Deze kwast gebruik je voor verven en beitsen op waterbasis. Deze is gemaakt van gemodificeerde polyesthervezels en te verkrijgen als patentpuntkwast en ronde kwast. Gebruik bij watergedragen verven altijd deze speciale kwast. De reden hiervoor is dat je bij deze verfsoort meer verf aan de kwast nodig hebt. Een watergedragen verfkwast neemt meer verf op en dit geeft het beste resultaat.

Kwasten voor synthetische verf 

Deze kwast gebruik je voor synthetische verf. Dit is de meest gebruikte schilderskwast en ieder merk heeft deze wel in z’n assortiment. Het is gemaakt van varkenshaar en te verkrijgen als patentpuntkwast en als ronde kwast. Heb je naast synthetische verf ook een kleine hoeveelheid watergedragen verf, dan is deze multifunctionele kwast erg geschikt voor beide verfsoorten.

Kwasten voor muurverf 

Deze kwast gebruik je voor alle soorten muurverven. Voor de randjes lang het plafond of deur is het handig om deze alvast voor te werken met een verfkwast voordat je met de grote roller komt. Dit kan met een wegwerpkwast, maar wil je meer kwaliteit gebruik dan een speciale texkwast. Deze is net als de schilderskwast voor synthetische verf gemaakt van varkenshaar.

Met deze kennis kan je direct aan de slag met de juiste kwast. Kies hieronder die kwast.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply