was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Het beste kitpistool voor jouw klus

By 13 oktober 2016Kit en plamuur

Het beste kitpistool voor jouw klus

Je bent van plan om te gaan schilderen. Je wilt strakke lijn krijgen, scheurtjes wegwerken of het huidige kitwerk vervangen. Er zijn vele soorten kit, maar ook verschillende soorten kitpistolen. In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om de voor jou geschikte kitpistool te kiezen!

Soorten kitpistolen

Er zijn verschillende soorten kitpistolen. Zo heb je de accu kitpistool, de elektrische kitspuit en de kitspuit op lucht. Dit zijn allemaal prachtige apparaten als je veel of hele dagen aan het kitten bent. Helaas kunnen deze ook erg kostbaar zijn. Een handkitpistool is dan een goed alternatief.

Handkitpistolen

Een handkitpistool is de meest gebruikte kitspuit voor het DIY klussen. Nu heb je ook een grote variatie in handkitspuiten. Deze variëren van enkele euro’s tot meer dan honderd euro. Er zijn grofweg drie categorieën: tot €20,-, tussen de €20,- en €100,-meer dan €100,-.

Kitpistool tot €20,-

De handkitspuiten die genoemd worden als doe-het-zelf model zijn de goedkoopste en meest eenvoudige kitpistolen. Dit type pistool is vaak een skelet model. Dit model is zeer geschikt voor als je kit klus niet te groot is. Ben je van plan om vaker te kitten of heb je een grote kit klus (meerdere tubes)? Kies dan voor een pistool uit de volgende categorie, deze werken comfortabeler.

Kitpistool tussen de €20,- en €100,-

De tweede categorie handkitspuiten een betaalbaar alternatief voor de klusser die een stap verder gaat dan een categorie 1 kitpistool. Het handvat heeft een beter handligging, de kitkokerhouder is van steviger materiaal gemaakt. Kortom alles is een slag degelijker.

Kitpistool meer dan €100,-

De derde categorie handkitspuiten zijn kitspuiten die professionele klussers in hun werkkist hebben liggen. Geschikt voor langdurig en intensief gebruikt! Sterk mechanisme en zeer stabiel.

Met deze kennis kan je direct aan de slag met het juiste uitpistool. Bekijk jouw beste keus kitspuit in onze webshop.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply